Pain baguette







We love baguette  bread at home and I cannot believe never I post before this recipe, I make when Im happy, or when   I want baking something ,really,  love make bread.! and love  like smell! Try to make your own bread is amazing!
I hope you enjoyed this recipe, is adapted from one of  Mireille Guiliano  a lovely and smart french woman.



Ingredients

4 cups of all purpose flour
1 1/2  teaspoon of dry yeast
2 cups of warm water
2 teaspoon of salt
1 beaten egg with a teaspoon of cold water























Method


Dissolve yeast in small bowl with 1 / 2 cup warm water. Stir with a fork
Reserve by 10 minutes..
In another bowl mix the flour and salt. Add the yeast mixture and add the remaining warm water.

Mix the dough until it is quite sticky to knead.

Knead on a floured board for about 10 minutes: The dough should be smooth and slightly sticky. (You can add some flour)

Put the dough in a bowl and cover with a damp cloth and leave at room temperature for one hour.



2.Divide the dough into 2 or 3 pieces.

Make a ball with each and baguette shape.

Place the baguettes in a lightly greased baking dish.

Let them grow a little more.

Preheat oven to 190 ° c.

Beat the egg with a little water and brush the baguettes.

Make a diagonal cut in baguettes.

In the oven place the tray with baguettes. And in a separate pot put hot water to the atmosphere of the oven is moist.

Bake for about 15 minutes.

Low the temperature to about 170 ° C and bake for 10 minutes or until golden brown baguettes.

Remove from oven and let cool before cutting.



EN ESPAÑOL

Pan baguette












El pan baguette es uno de los preferidos aquí en la casa. Así que no podía creer cuando vi que nunca lo havía posteado, me gusta hacerlo es un pan liviano y delicioso, ojalá les guste.
Esta receta está adaptada de una de Mireille Guiliano una mujer inteligente y encantadora.


Ingredientes

1 y 1/2 cucharadita de levadura en polvo
2 tazas de agua tibia
4 tazas de harina normal
2 cucharaditas de sal
1 huevo batido y mezclado con 1 cucharada de agua
para pintar las baguettes

Preparación


Disolver la levadura en un bol pequeño con 1/2 taza de agua tibia.
Revolver con un tenedor y reservar por 10 minutos.

En otro bol mezclar la harina y la sal, agregar la mezcla de levadura y agua e incorporar el resto de agua tibia.
Mezclar la masa hasta que esté lisa y un poco pegajosa.
Sobre una tabla ligeramente enharinada estirar la masa ( si se necesita agregar un poco de harina)amasarla durante unas 10 minutos.
Colocar la masa en un bol y tapar con un paño húmedo. Dejar reposar durante 1 hora.

Aplastar la masa y dividirla en dos o tres trozos dándole forme de baguette.
Preparar una lata o fuente para horno engrasada con un´poco de aceite.
Dejarlas por un rato para que suban un poco más.
Mientras tanto precalentar el horno a 190°c.
Con una brocha pintar las baguettes con la mezcla de huevo y agua.
Hacerle unos cortes en forma diagonal a las baguettes.

Llevar la fuente o bandeja al horno.
Colocar una cazuela o bol con agua caliente al lado de la fuente en el horno. Esto es para mantener la humedad en el horno.
Hornear  durante unos 15 minutos, luego bajar el fuego a 170°c y cocinar por unos 10 minutos más o hasta que los baguettes esté dorados.
Dejar enfriar un poco antes de cortar las baguettes.

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