Figs and honey with ricotta






This is my favorite type of dessert, delicious, creamy, with fruit, so good after any meal or even be delicious for breakfast.


What did I love figs but I imagine that would also delicious with strawberries or raspberries.

I say this because in the Northern Hemisphere (lucky you) are in the lovely  strawberry season.

This recipe is adapted from Michele Guiliano who  has written some  interesting books "French Woman Do not fat" she has healthy and delicious recipes and really enjoy food and life, Other recipe of her in my blog : Pain baguette







Ingredients (4  serves)

4 tablespoon of honey
4 pieces of orangestrips
8 fresh figs
1 tablespoon of grated orange peel
1  1/2 cup of ricotta cheese
2 tablespoon of heavy cream

Method

1. In a medium saucepan, mix 1 / 2 cup water with honey, add the orange strips and boil this mixture for two minutes over medium heat, stirring until honey dissolves.


Simmer the mixture and leave for about 5 minutes until the syrup has reduced and thickened.

2.Remove from fire. Add the figs gently and cover them with the honey syrup.

3. Beat slightly with an tablespoon of  cream and divide into bowls or cups, place  two figs over the ricotta cream- and cover with syrup.

You can garnish with mint leaves.





EN ESPAÑOL









Higos miel y ricotta


Este es mi tipo de postre favoritos, suave, cremoso y con frutas.
Delicioso despues de comidas o perfecto para el desayuno.
Si no tienen higos (por la época) pienso que debe quedar delicioso con frambuesas o frutillas.
Esta receta está adaptada de un libro de Mirielle Guiliano que es una francesa que sabe comer, cuidarse y gozar la vida.
De ella tambien es una receta de Pain baguette que ya publiqué.
Me gusta como es Mireille sus recetas son sencillas y deliciosas.

Receta

Ingredientes (4 porciones)

4 cucharadas de miel
4 tiras de corteza de naranja
8 higos frescos
1 1/2 taza de ricotta
2 cucharadas de crema
hojas de menta pata adornar


Preparación

1. Mezclar en una olla mediana 1/2 taza de agua con la miel, las tiras de cáscara de naranjas,
poner a cocer la mezcla durante 2 minutos a fuego medio, revolviendo hasta que la miel se disuelva.
Llevar la mezcla a ebullición y dejar por unos 5 minutos hasta que el sirope se haya reducido y espesado.
Retirar del fuego.
Bañar en este sirope los higos.
Repartir la ricotta mezclada con dos cucharadas de crema, en copas o bols, colocar encioma en cada copa dos higos y bañar con un poco del jugo de naranja.
Adornar con unas hojas de menta y servir.

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