Berry ripple Ice Cream

















Some of you know I haven't  and Ice Cream machine, (and hope for Christmas arrive )but all these years I made Ice creams (a lot) with the antique system, so all of you can make this amazing and delicious berries and cream Ice Cream.

This ice cream I made a few days everybody was fighting for the last scoop  to have an idea, including my mom ....

This recipe is adapted from Goodtoknow.co.uk

Ingredients

400 grs. fresh or frozen berries (I used a mix)
juice 1 lemon
60 grs. caster sugar
500 cc whipping cream
1 can sweet condensed milk
1 tbsp vanilla extract

Method

Place the berries in a pan with the lemon juice and sugar and cook until syrupy (about 5 to 8 minutes)

Cool then strain the berry sauce through a sieve to remove the pips.

Beat the cream to soft peaks then add the condensed milk and vanilla and beat again to
soft peaks.

Pour the ice cream into a freezable container and swirl through the berry sauce.

Freeze until solid (about 3 to 4 hrs.)

To serve leave out for 5-10 minutes before serving in ice cream cones,or dessert dishes.






EN ESPAÑOL













Me encanta hacer helados pero no tengo una maquina para hacer helado así que los hago de la forma antigua. Me imagino que en máquina quedan fantásticos pero la verdad es que igual quedan buenos depende de la receta.

Esta receta la hice hace pocos dias y literalmente se pelearon en casa las últimas porciones. Yo tambien lo encontré delicioso.



Ingredientes

400 grs. de frutos rojos congelados o frescos
Jugo de 1 limón
500 cc. de crema para batir
1 tarro o bote de leche condensada
1 cucharadita de extracto de vainilla

Preparación

Colocar los frutos rojos o berries en una ollita con el limón y el azúcar, hasta que se forme una especie de jarabe espeso (5 a 10 minutos)

Dejar enfriar y pasar  por un colador para retirar las semillas.

Batir la crema hasta formar picos suaves y agregar la leche condensada y la vainilla.
Batir de nuevo hasta tener una consistencia firme.
Colocar el helado en una fuente metálica alargada (son las mejores para congelar)
Congelar de tres a cuatro horas.
Antes de servir sacar afuera unos 10 minutos antes.
La textura de este helado es tan buena que no tuve que batirlo varias veces.
Solo cuando estaba listo lo serví.


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