I had for several months, these prunes and had not done anything special with them, I liked because I bought ton a lady who livbe near home in the country and made them at home..
When I found this recipe a high of ordering magazines and recipes that need urgent order.
Anyway, I saw and loved had copy from a small book I brought to the Library.
And because I love clafoutis I found perfect for my prunes.
It was delicious, the prunes first soaked in water and then in brandy, fruit liqueur absorbs only slightly and has a special taste.
Hope you really enjoy!
Ingredients
400 g pitted prunes
50 ml brandy
50 g white sugar
Cream
200 grs. flour
150 ml of milk
50 ml heavy cream
30 grs. butter
3 eggs
50 grs. sugar
Method
Place the prunes soaked overnight with an infusion of water with a little sugar.
Then drain and place in a bowl with a little brandy and sugar.
Allow to stand for two hours at room temperature.
Preheat oven to 180 ° c.
Butter a baking dish about 30 cm by 2o cm aprox
and sprinkle lightly with flour. Set aside.
CreamPour the flour into a bowl heated in a pot with milk and cream. Without boiling.
Remove from heat add the butter and let melt.
Beat eggs and sugar, add the milk with the cream, mix well and keep adding to
flour while mixing until a soft dough.
Only beat smoothly.
Drain the prunes and place the source of pottery. Pour the cream over them.
Bake 40 to 50 minutes or until crust is golden and has risen about prunes.
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EN ESPAÑOL
Clafouti de ciruelas pasas
Ha sido un poco agitado el último tiempo .
bueno la cosa es que la receta resultó super! de hecho me encantan los clafoutis por lo livianos que son con tan poca masa, pero como las ciruelas aqui además van remojadas en brandy quedan deliciosas.
Ingredientes
400 grs. de ciruelas pasas deshuesadas
(sacar despues que se han remojado es más fácil)
50 ml de brandy
50 grs. de azúcar
Batido
200 grs. de harina
150 ml de leche
50 ml de crema espesa
30 grs. de mantequilla
3 huevos
50 grs. de azúcar
Preparación
Primero remojar las ciruelas en agua con azúcar la noche anterior.
Escurrirlas y colocarlas en un bol con brandy y un poco de azúcar.
Dejar macerar durante unas dos horas.
Precalentar el horno a 180°c.
Untar con mantequilla una fuente para horno de 30 x 20 cm.
y espolvorear ligeramente con harina.
Reservar.
Verter la harina en un cuenco
Calentar en una ollita la leche con la crema sin que hierva.Apagar el fuego.
Agregar la mantequilla y dejar que se derrita.
Batir los huevos y el azúcar hasta que esté cremoso.
Añadir la leche preparada con la crema, revolver con una cuchara incorporar a la harina sin dejar de revolver suavemente.
Debe quedar una masa suave y blanda.
Escurrir las ciruelas que se estan remojando y distribuir en la fuente de horno.
Verter la crema.
Hornear de 40 a 45 minutes o hasta que esté dorado y la masa suba alrededor de las ciruelas.
Dejar enfriar antes de servir. .
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