Almond panacotta strawberries













I made this dessert for Christmas, and special dessert light and not sugar (I used Splenda)
For Christmas was my Dad  that wasn't eat sugar.Anyway I used many times Splenda or sucralose  instead of sugar.
And love strawberries in any time, look what find my nice friend Betsy when she was making a  strawberry salad stopping by in her blog is absolutely nice. She is amazing and always make beauty things.
This recipe is adaptade from Goodhousekeeping.com

Almond Panacotta strawberries

Ingredients

20 grs. unflavored gelatin
water
1/2 tablespoon of vegtable oil
1 1/2 cup whole milk
1 cup heavy or whipping cream
1/3 cup plus 2 tablespoon of Splenda or sugar
1/2 tsp.almond extract
1/4 tsp. vanilla extract
pinch of salt
2 cups of strawberries  hulled and thinly sliced
1  tablespoon of amaretto (optional)
3 tablespoon sliced almonds

In a small bowl, sprinkle gelatin over 3 tablespoon cold water;
set aside.Lightly grease custard cups or ramekins with oil.
In a saucepan heat milk, cream, 1/3 cup of splenda or sugar, almond and vanilla extract, a pinch of salt until bubbling  around edges of pan stirring to dissolve sugar.
Remove from heat and stir in gelatin mixture until dissolved.
Divide cream mixture among prepared cups.
Refrigerate 4 hours.
Meanwhile in medium bowl, stir together strawberries, liqueur. if using and remaining 2 tablespoon of splenda.
Run thin bladed knife around sides of ramekins invert each cup onto small serving plate.
Top with strawberries garnish with almonds.


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 ESPAÑOL


Panacotta con frutillas y almendras










Hice esta panacotta de almendras y frutillas para Navidad, y la hice con splenda, ya que como están mis papas, no puedo usar azúcar, es un postre liviano y delicioso.Y las frutillas le vienen muy bien, con las frutillas o fresas pasan cosas muy especiales si no vean el Blog de mi amiga Betsy la frutilla curiosa que encontró cuando hacía una ensalada , aprovechen de ver el blog de Betsy que es precioso. Es una mujer especial y hace cosas preciosas.



Ingredientes

20 grs. de gelatina en polvo sin sabor
agua
1/2 taza aceite vegetal
1 1/2 taza de leche entera
1 taza de crema batida o crema espesa
1/3 taza de azúcar o splenda más dos cucharadas de azucar
1/2 cucharadita de extracto de almendras
1/4 cucharadita extracto de vainilla
una pizca de sal
2 tazas de frutillas cortadasen láminas a lo largo
1 cucharad de licor de almendras o amaretto (optativo)
3 cucharadas de almendras laminadas

Preparación

En un pequeño bol espolvorear la gelatina con 3 cucharadas de agua fría, reservar.
Aceitar los ramekins.
Aparte en una olla mediana calentar la leche, la crema, 1/3 taza de azúcar o splenda, extracto de almendra y extracto de vainilla y una pizca de sal.
Calentar hasta que el líquido esté burbujeante. revolver bien para disolver el azúcar.
Retirar del calor y agregar la gelatina  y mezclar hasta disolver bien.
Dividir esta crema entre los pocillos ya preparados. Refrigerar por 4 horas.
Mientras tanto en otro bowl mezclar las frutillas en láminas con el licor si se usa,  las dos cucharadas de azúcar restantes.
Pasar un cuchillo por la orilla de los ramekins o pocillos y darlos vuelta sobre un plato pequeño.
Servir con las frutillas y las almendras.
Mantener en el refrigerador antes de servir.

 



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