Mushrooms and basil whole wheat flour galette (Galette de harina integral con champiñones y albahaca)
I love so much galettes, are simple and delicious: my favorites!
And love this whole wheat galette with mushrooms, you can add others herbs(chives,organo, parsil), I added basil (albahaca) because I love like smell and in foods is delicious. And chives (ciboulette)
Im happy with my two basil pots, are the best !
This recipe is from Bon Appetit (April 2014)
Ingredients
1 cup all purpose flour
1 cup whole wheat flour
1 teaspoon salt
3/4 cup chilled unsalted butter
cut into pieces
1 tablespoon apple cider vinegar
Galette
1 cup ricotta
salt and pepper
3 tablespoon oil divided
400 grams mushrooms thinly sliced
1 garlic clove finelly chopped
1 large egg beaten to blend
1 cup mixed fresh tender herbs
such as parsley,basil, cilantro
and/or chives)
1 teaspoon fresh lemon juice
flacky sea salt
Method
whole wheat dough
Pulse all purpose flour, whole wheat flour and salt in a food processor to combine.
Add butter and pulse until mixture resembles coarse meal with a few pea-sizes of butter remaining.
Transfer mixture to a large bowl.
Add vinegar and 1/4 cup ice water. Mix with a fork and adding more ice water by the tablespoon if needed,just until a shaggy dough comes together.
Let chill in fridge by 1 hour before work.
Preheat oven to 180°c (400F).
Season ricotta with salt and pepper.Set aside.
Heat 1 tablespoon oil in a large skillet over medium heat, add mushrooms, season with salt and cook, stirring occasionally until completely wilted , about 4 minutes.
Add garlic stirring . Remove from heat.Set aside.
Roll out dough on a lighltly floured sheet of parchment to a 14" round .
Transfer on parchment to a baking sheet. Spread 3 fourths of ricotta over dough.Leaving a border.
Top with mushrooms. Dollop remaining ricotta over vegetables.
Bring edges of dough and over filling, overlapping as needed to create a border.
Brush with beaten egg. Bake galette rotating once until crust is golden brown and cooked through, 35 40 minutes.
Let cool on baking sheet.
Toss herbs with lemon juice and season with salt and pepper.
Top galette with herbs.
Note:I think this dough is amazing for a quiche too!
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En español
Galette de harina integral con champiñones y albahaca
La masa de esta galette es deliciosa y me encanta la mezcla de harina integral con harina normal. No es complicada y se puede rellenar con diferentes verduras, champiñones, zapallitos, berenjenas, lo que uno quiera y las hierbas, puede ser ciboulette, albahaca, perejil,en firn lo que uno quiera.
Esta maravilla es una receta de Bon appetit!
Ingredientes
1 taza de harina sin polvos de hornear.
1 taza de harina integral.
1 cucharadita de sal
3/4 taza de mantequilla fría cortada en trozos
1 cucharada de vinagre de manzanas
Galette (relleno)
1 taza de ricotta
sal y pimienta molida
3 cucharadas de aceite
400 gramos de champiñones en láminas
1 diente de ajo picado fino
1 huevo batido para pintar la masa
1 taza de hierbas frescas (albahaca, ciboulette, perejil o cilantro)
1 cucharadita de limon fresco
sal para aliñar
Preparacion
Para la masa:
Mezclar en un bowl (o en procesadora)la harina integral,la harina sin polvos, la sal ,y de a poco unir la mantequilla fria, agregar el vinagre (1 cucharada) y 1/4 taza de agua helada (si necesita poner un poco más. a las harinas) haciendo una masa y dejar reposar por 1 hora en el refrigerador.
Precalentar el horno a 180°C.
Aliñar la ricotta con sal y pimienta, reservar.
En un sartén calentar un poco de aceite (1 cucharada ) y cocinar a fuego medio los champiñones hasta que se doren un poco.Agregar el ajo picado, revolver un poco y dejar aparte.
Para la masa preparar una bandeja de horno con un papel mantequilla redondo con un poco de harina.
Estirar la masa y colocar sobre el papel mantequilla.Esparcir unos 3/4 de ricotta sobre la masa dejando un borde.
Agregar los champiñones sobre la ricotta.
Doblar las orillas haciendo un borde como se ve en la foto.
Pintar las orillas con huevo batido.
Poner unos montocitos de ricotta sobre los champiñones.
Hornear la galette por unos 35 a 40 minutos o hasta que esté completamente dorada.
Al retirar dejar enfriar antes de agregar las hierbas elegidas. (albahaca, cebollin o ciboulette, perejil) y aliñar con un poco de jugo de limon antes de servir.
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