Passionfruit and ricotta cheesecake (Cheesecake de Maracuyá)









Finally after another week a little hectic,  I'm happy to be here and to share my recipe for Valentine's Day!

I did something different this year: A passion fruit cheesecake with ricotta and must say it is a delicious recipe.

Is better  doing at night and cut the next day,  is the best because it kept refrigerated.

Happy Valentine's Day to all of you!

Source: The Herald














Baked Passionfruit and ricotta cheesecake

200 g digestive biscuits or other cookies
1/2 cup all purpose flour
125 g butter melted and cooled

Filling
4 eggs
500 g. ricotta
250 g cream cheese
grated zest and juice of 1 lemon
1/3 cup  plain flour

for Passionfruit syrup

1/2 cup sugar
1/2 cup passionfruit pulp (Frozen)
juice of 1 lemon

Method

Preheat the oven to 180°c.
Lightly grease and line 23 cm. round springform tin with baking paper. Put the biscuits into a large bag and bash with a roll pin until you get fine crumbs.
Or grind in a food processor.
Tip into a bowl, add the flour and butter and mix well.
Press the mixture firmly into the base of the prepared tin and bake for 10 minutes.
Remove from oven and leave to cool.
Reduce the oven temperature to 160°.

For the passionfruit syrup
Combine the sugar,passionfruit pulp and 1/2 cup of water in a small saucepan.
Bring to the boil then simmer for 10 minutes until thick and syrupy.
Remove from the heat, add the lemon juice and set aside to cool.


To make the filling, lightly beat the eggs and sugar until the sugar dissolves. Add the ricotta, cheese cream,lemon zest and juice, flour and 3 tablespoon of passionfruit syrup.
Beat until well combined.
Pour the filling on top of the biscuit base.
Bake for 45 minutes or until just set, with a slight wobble in the middle.Switch off the oven open the door a little and leave the cheesecake cool completely.
Spoon the remaining passionfruit syrup over the the top before serving.
Keep refrigerate until serving.







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En Español

Cheesecake de Maracuyá y ricotta












Por fin puedo subir mi receta de San Valentín para los que quieran hacer algo distinto!
No hice nada con corazones ni chocolate pero de  esas recetas hay muchas!
La cosa es que hacer algo para San Valentin se supone que es  especial y delicioso!
Y esta recdeta lo es!
Recomiendo prepararla en la noche (la hice ayer) y asi se refrigera toda la noche .Es mejor para cortarla.

Feliz dia de San Valentin a todos!


Ingredientes

200 gramos de galletas (pueden ser de vino o las que tengan)
1/2 taza de harina sin polvos de hornear
125g de mantequilla derretida

Relleno
4 huevos
500 gramos de ricotta
250 gramos de queso crema
ralladura y jugo de un limón
1/3 taza de harina sin polvos de hornear

Para el syrup o glace de maracuyá

1/2 taza de pulpa de maracuyá (Guallarauco congelada)
1/2 taza de azúcar
jugo de 1 limón

Preparación

Precalentar el horno a 180°c.
Enmantequillar un molde redondo de unos 23 cm.
Moler las galletas ya sea en una bolsa y aplastar con el rodillo (haciendo migas) o moler en un procesador.
Poner las migas en un bowl, agregar la harina y la mantequilla derretida. Con las manos hacer una masa para base de la tarta.
Colocar en el fondo del molde presionando para que se cubra el fondo.
Hornear durante unos 10 minutos en horno.
Retirar del horno y dejar enfriar.
Bajar la temperatura del horno a 160°c.

Para el syrup o jarabe de maracuya

En una olla pequeña mezclar el azúcar, la pulpa de maracuyá y 1/2 taza de agua.
Revolver hasta que hierva y dejar  cocinar por unos 10 minutos a fuego bajo hasta que esté espeso.
Finalmente agregar el jugo de limón revolver y dejar enfriar.





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