Chocolate Mousse and marzipan little carrots for Easter (Mousse de chocolate con zanahorias de mazapan)
How cute are these little chocolate mousse in small terra cotta planters?
I had this idea long time ago but could not find a recipe or something that I really liked.
Finally I decided to make a chocolate mousse and it was perfect and delicious!
If you dont have small marzipan carrots you can make or use others candies.
Is really easy and fast!
Source: Taste.com.au
Ingredients
300 grams good quality dark chocolate rougly chopped
3 eggs
1/2 cup caster sugar
1 tablespoon cocoa powder
300 ml thickened cream
Garnish
Little marzipan carrots or others candies like jelly beans
mint leaves
Here a link if you want make marzipan carrots
Method
Place the chocolate in a heatproof bowl over a pan of gently simmering water (dont let the bowl touch yhe water) Stir until melted. Remove bowl from heat and set aside to cool slightly.
Place eggs and sugar in a large bowl and beat with electric beaters for 5 minutes or until mixture is pale, thcik and doubled in volume.
Foñd in cooled chocolate and cocoa powder until combined.
In a separate bowl, whip cream until thickened.
Use a large metal spoon to carefully fold the cream into the chocolate mixture,trying to keep the mixture as light as possible.Spoon into the planters or in little serving glasses and chill in fridge for at least 1 hour.
When remove from fridge sprinkle cocoa powder and put the little marzipan carrots.
Note: If you like you can add 1 tabblespoon of cognac or grand marnier to the melting chocolate.
Happy Easter!!
Print recipe
En español
Mousse de chocolate con zanahorias de mazapan
Finalmente puedo publicar alguna receta para Semana Santa o Pascua de Resurreción.
Hacer estos pequeños maceteros era una idea que me daba vuelta hace tiempo, y había visto algunos pero ninguna receta que me gustara.
Finalmente me decidí por este mousse de chocolate y quedó delicioso.
Las pequeñas zanahorias de mazapan son de Entrelagos Chile y se pueden encontrar en el Jumbo y Unimarc.
En todo caso se pueden usar otros como gomitas de zanahorias o pastillas.
ingredientes
300 gramos de chocolate de buena calidad
3 huevos
1/2 taza de azúcar
1 cucharada
300 ml de crema para batir bien fría
para servir
zanahorias de mazapán
hojas de menta
Preparación
Colocar el chocolate en trozos en un bol pequeños sobre una olla cuidanso que no se salpique. Revolver hasta que se derrita.
Retirar el bowl y dejar enfriar.
En un bowl colocar el azúcar y los huevos y batir con una batidora por unos 5 minutos hasta que la mezcla esté espesa y pálida. Agregar de a poco el chocolate que se ha enfriado y la cocoa en polvo hasta que se mezcle bien. Reservar.
Comments
Post a Comment