Meringue apple pudding (Budin de manzanas con merengue)




This is a dessert we always made at my Mom's home and still we love to make :)
Is amazing like apples taste so good in this recipe.
Maybe I have to say "from my home to yours"


From my own Cooking recipes book ( and my Mom  Cooking recipes book)






Ingredients

4 eggs
1 can of condensed milk
1/4 teaspoon ground cinnamon
4  or 5 large apples grated
(Fuji, Granny smith or others)
3/4 cup granulated sugar


Method


Peel the apples and remove the seeds.
Grate and reserve.
In a bowl beat the egg yolks with sweetened condensed milk and cinnamon.
Then add  the grated apples mix thoroughly and pour mixture into baking dish.

Bake for 30 minutes at 180 ° C (350F)
Until it looks gratin.

Then beat the egg whites until stiff with a pinch of salt. gradually adding sugar until it looks shiny and smooth.
Top with the meringue the baking dish  where is pudding apples.
Bring back to the oven but about 4 minutes until browned.
Serve cold with some fruit if you like.




Note: A quick note only tell you still I don't post a new recipe because all these days I was really sick.
A virus said the doctor. I hope be better tomorrow because I have ready some recipes. See you soon
!










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En español

Budin de manzanas con merengue














Creo que este es un  postre que muchos se acordaran.
En mi casa lo haciamos siempre con las peras con chocolate y la leche nevada.
Me encanta por lo simple y delicioso y mal que mal tenemos la suerte de tener manzanas todo el año.


Ingredientes

4 huevos
1 tarro de leche condensada
1/4 cucharadita de canela molida
4 o 5 manzanas grandes (verdes o Fuji o las que sean)
3/4 taza azucar granulada
pizca de sal (para las claras)

Preparación


Pelar las manzanas, sacar las semillas y rallarlas.
En un bol mezclar las yemas, la leche condensada, y la canela en polvo, agregar luego las manzanas ralladas.
Revolver bien y vaciar la mezcla en una fuente o pyrex de horno.
Llevar a horno por unos 30 minutos a 180 °c.
Cuando esté gratinado retirar y reservar.
Batir las claras con la pizca de sal a punto de nieve hasta que esten firmes y agregar de a poco el azúcar.
Esparcir el merengue sobre el budin de manzanas y llevar a horno unos 4 minutos hasta que se dore.
retirar y dejar enfriar.
Servir bien frio.

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