Spicy falafels









Here we  love Falafel especially my daugther.
Then  I started doing a few years ago and according to my daughter," this is the best recipe you did mom " ... So Maybe This would be the ultimate falafel recipe?
 ... we never know but I love this one.




Source : BBC Good Food






Ingredients

300 grams dried chickpeas (or 400 g can chickpeas washed and drained)
1 small onion chopped
3 tablespoon  sunflower or vegetable oil
1 garlic clove crushed
1 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander 
handful parsley chopped
salt and pepper
1 egg



Method

Put the chickpeas in a bowl, add cold water to cover at least 6cm and let soak overnight.
The next day, drain, and mix (yes believe it is important not to cook).
Heat 1 tablespoon oil in a large pan, then fry the onion and garlic a low heat for 5 mins until softened. 
Tip into a large mixing bowl with the chickpeas and spices then chopped with a food processor machine  or blender until the chickpeas are totally broken down.

Stir in the parsley or dried herbs with seasoning to taste. Add the egg then squish the mixture together with your hands.

Mould the mix into balls, heat the remaining oil in the pan, then fry the falafels on a medium heat fro 3 minutes on each side until golden brown and firm.
Serve hot with couscous por pitta bread or salad.



















PRINT RECIPE



En español
Falafel














Los falafels son parte de la comida Libanesa o palestina, son como pequeñas pelotitas que se hacen con una mezcla de garbanzos, hierbas y aliños. : No se cocinan los garbanzos previamente. 
Solo se dejan remojando en la noche como se hace con todas las legumbres.
Es una opcion muy rica para los que no comen carne porque se pueden comer con pan pitta o con ensaladas.

Ingredientes

300 gramos de garbanzos secos
1 cebolla pequeña
3  cucharadas de aceite vegetal
1 diente de ajo picado
1 cucharadita de comino molido 
1 cucharadita de cilantro picado
un puñado de perejil picado
sal y pimienta
1 huevo

Preparación

La noche anterior dejar remojando los garbanzos tapados con agua.
Al dia siguiente enjuagar y reservar.
En un sarten poner una cucharada del aceite y dorar la cebolla picada y el ajo unos 5 minutos hasta que la cebolla esté tierna.
Mezclar en un bol los garbanzos y especias y moler bien con un procesador o licuadora.

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